2021-02-15 13:34:32• hírek • Bede Emőke

Nyolc pedagógus és egy diák koronavírustesztje is pozitív lett a második félév első hetében

Radu Bud prefektus, valamint Altfatter Tamás és Cosmin Bota alprefektusok a hétfői gyűlésen a járványhelyzet mellett az oltási kampány és a második félév alakulásáról is egyeztettek a belügyminisztériumi szervek vezetőivel.

A rendfenntartó szervek visszajelzései alapján a helyzet „normális”, súlyos kihágások vagy egyéb jellegű, a közrendet megzavaró események nem történtek.


A tanügyi helyzet jelenlegi állását Anisoara Boitor, Szatmár megye főtanfelügyelője ismertette. Tájékoztatása szerint a második félév első hetében 119 oktatási intézményben a teljes diákság részvételével zajlott a tanítás, 143-ban a sárga forgatókönyv alapján, 7 iskolának azonban a vörös forgatókönyvet kell követnie, azaz csak az óvodások és az elemi osztályosok járnak be, a többiek továbbra is online vesznek részt a tanórákon.


Ami az újonnan igazolt koronavírus-fertőzéseket illeti, az első héten nyolc pedagógus és egy diák tesztje is pozitív eredményt hozott, a járványtani vizsgálat során azonban megállapították, hogy mind a tanuló, mind a tanárok még a második félév megkezdése előtt fertőződtek meg, tehát nem az iskolában terjedt át rájuk a vírus.


A hétfői nap folyamán egyébként beüzemelték az új oltóközpontot is, mely Szatmárnémetiben, a Muncii sugárúton található Avram Iancu Általános Iskolában került kialakításra. E központban jelenleg a 18 és 55 év közöttieknek szánt AstraZeneca vakcinával folyik az oltás - tudatta a prefektusi hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: